Deze biologische munt planten zijn bij ons volgroeid leverbaar in de maanden: Maart, April ,Mei, en Juni. Daar kunt u direct van oogsten en buiten in de volle grond planten.
De Mentha x piperita 'Swiss' of Zwitserse munt, niet te verwarren met de Zwitserse frank. Is een muntsoort nauw verwant aan de pepermunt 'Mentha x piperita'. De verzorging ervan is ook zeer vergelijkbaar, kijk ook eens bij onze andere andere muntsoorten.
Online muntplanten kopen
Wij leveren deze muntplanten in P13 pot (1.3 liter pot). Hierin hebben de planten een goed ontwikkeld wortelsysteem, waardoor ze sneller aanslaan in uw tuin of plantenbak. Wij leveren deze muntplanten door heel Nederland, Vlaanderen en Duitsland. Bij elke bestelling ontvangt u aanplantinstructies en een snoeikalender.
Zwitserse munt standplaats en grondsoort
Muntplanten zijn gemakkelijk te telen, en stellen niet veel eisen. Ze komen het best tot hun recht in de volle zon of lichte schaduw. Zorg voor goed doorlatende grond, met voldoende voedingstoffen en geef regelmatig water. Deze kunt u eenvoudig meebestellen kijk eens bij onze Bemesting, gereedschap en plantenbakken.
Vermeerdering en kans op woekeren Zwitserse munt
Zwisterse munt vermeerdert zich via een langwerpige wortelstok waaruit uitlopers omhoog groeien. Hierdoor kan de plant zich snel vermeerderen maar bestaat er wel kans dat munt gaat woekeren. Om dit te voorkomen zet u de plant best in een pot of maak in de volle grond gebruik van een wortelbegrenzer.
Zwitserse munt oogsten en gebruik
Het oogsten van Zwitserse munt is heel eenvoudig naar behoefte kunt u takjes van de plant knippen of plukken. Regelmatig oogsten zal de plant stimuleren om nieuwe uitlopers te maken, en ervoor zorgen dat de plant moor fris en in vorm blijft. U kunt Zwitserse munt zowel vers als gedroogd gebruiken. Zeer geschikt voor thee of heerlijk fijngesnipperd als 'chifonade' over een dessert of fruitsalade.
Kans op kruisbestuiving
Let op wanneer u meerdere soorten munt in uw kruidentuin of moestuin heeft. De meeste soorten kunnen kruisbestuiven wat ervoor zorgt dat de zaailingen die hieruit voortkomen nietmeer 100% dezelfde eigenschappen hebben. Om dit te voorkomen kunt u het best de bloemstelen verwijderen voor het zaad zich kan verspreiden.