De Zilverkaars, zowel bekend onder het geslacht Actaea als Cimicifuga, is een prominente vaste plant, geprezen om haar opvallende bloemaren en aantrekkelijke bladeren. 'Brunette' is een unieke cultivar die vooral herkenbaar is door haar donkere, bijna chocoladebruine bladeren en crèmewitte bloemen. Bestel deze soort vanaf minimaal 5 stuks via onze webshop. Combineer bijvoorbeeld met siergrassen zoals Lampenpoetsersgras of Vedergras, herfstanemoon en herfstasters.
Speciale kenmerken
Actaea/Cimicifuga simplex 'Brunette' kenmerkt zich door haar diep chocoladebruine tot purperachtige stengels, die een fraai contrast bieden in de tuin, vooral wanneer de crèmewitte, geurige bloemaren in de late zomer tot vroege herfst verschijnen.
Plant voor Schaduwrijke borders
'Brunette' verkiest een locatie in de halfschaduw, maar kan ook in de volledige schaduw groeien, zolang de grond maar goed doorlatend en enigszins vruchtbaar is. Hoewel de plant een zekere droogteresistentie heeft, zal regelmatige bewatering, vooral in droge perioden, haar helpen om optimaal te presteren. Staand water, vooral tijdens de wintermaanden, moet worden vermeden om wortelrot te voorkomen.
Dankzij haar donkere loof en sierlijke bloemen is Actaea/Cimicifuga simplex 'Brunette' een perfecte keuze voor schaduwrijke borders, bosranden of als een opvallend middelpunt in een schaduwtuin. Ze kan worden gecombineerd met planten met lichter groen of zilverachtig blad, zoals varens of lamium, om contrast en diepte in het tuinontwerp te brengen.
Combineren met
De Zilverkaars planten combineren uitstekend met soorten als:
- Kattenkruid
- Asters
- Hosta's
- Duizendknoop (Persicaria amplexicaulis)
- Ridderspoor (Aconitum)
- Herfstanemoon of Bosanemoon
- IJzerhard Verbena
- Pluimspirea ( Astilbe)
- Hortensia's, Camelia, Sneeuwbal Viburnum of Skimmia struiken
Bestel bijpassende borderranden en tuingrond meteen mee. Wij bezorgen vakkundig en vlug bij u thuis.
Biodiversiteit
De bloemaren van 'Brunette' zijn niet alleen mooi om te zien, maar trekken ook diverse bestuivende insecten aan, wat de ecologische waarde van de plant verhoogt. Zoals bij veel soorten van het geslacht Actaea is het echter cruciaal om te onthouden dat alle delen van de plant giftig zijn bij inname. Voorzichtigheid is daarom geboden in tuinen waar kinderen of huisdieren vrij kunnen rondlopen.