De Latijnse naam is Hebe 'Katrina' of Hebe Addenda Katrina. De Nederlandse naam is Struikveronica. Deze mini heesters soorten behoren tot de familie Scrophulariaceae. De volwassen hoogte van deze dwergheester is ca. 50 cm. Deze groenblijvende struik is geschikt voor smalle borders in de halfschaduw en voor in bloempotten.
Bloemen en bloeitijd van de Struikveronica Hebe 'Katrina'
De aarvormige bloemen van deze Struikveronica Hebe soort zijn donker / lilapaars en bloeien ca. september tot en met oktober. De langwerpige bladeren zijn creme groen van kleur. Deze soort verdragen temperaturen tot -10 graden Celsius en is matig winterhard. Wij raden een beschutte plek in uw border aan. Blijft de gehele winter groen.
Struikveronica Hebe 'Katrina' combineren
Goed te combineren met onder andere Miscanthus siergras, Ezelsoor stachys, Lavendel, Skimmia, Vinca maagdenpalm, (mini) Vlinderstruiken of meer zeldzame planten zoals Duizendschoon (Dianthus), Scheefkelk (ook wel Scheefbloem genoemd) en Helleborus (Kerstroos) planten.
Wilt u deze kleine struik combineren met bijpassende vaste planten en dwergheesters? Wij stellen graag een tuinplan op maat voor u samen. Of bekijk onze kant en klare borderpakketten met prefab voorbeeldborders.
Aanplanting Struikveronica - Hebe 'Katrina'
De compacte Struikveronica doet het goed op warmere plekken in uw tuin. Zoals op beschutte (dak)tuinen op het zuiden en dicht bij bebouwing. Deze kleurijke tuinplant wenst een matig voedselrijke, droge tot vochthoudende, zandige bodem met een zure tot neutrale zuurgraad (pH = 4.5 - 7). Staat graag op een plekje uit de volle zon. Dus bij voorkeur in gefilterd licht van andere planten. Verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Vraagt dan enige bescherming. Deze paars bloeiende tuinplanten zijn goed te combineren met 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan. Yarinde helpt u graag met een beplantingsplan op maat.
Leuk om te weten
Hebe tuinplanten komen van nature voor in Nieuw-Zeeland, Frans Polynesië, Falklandeilanden en Zuid-Amerika. Het geslacht is vernoemd naar de Griekse Godin van de Jeugd, Hebe. Er zijn ongeveer 90 tot 100 Hebe soorten bekend en omschreven.