Deze Snijboon planten zijn ook volgroeid (kant en klaar voor uitzetten in de tuin) leverbaar in de maanden maart t/m juni (op=op).
De snijboon, Phaseolus vulgaris is een peulvrucht uit de vlinderbloemenfamillie (Leguminocea). Aan de plant groeien brede, platte peulen met een zoete aromatische smaak. Omdat de oudere rassen van de snijboon vrij taaie draden bevat wordt deze voor consumptie schuin in stukjes gesneden, vandaar de naam snijboon. Nieuwere rassen zijn vaak 'draadloos' gekweekt, waardoor het snijden niet perse noodzadelijk is.
Aanplanten en verzorgen snijboon
De snijboon kan worden aangeplant in het voorjaar in de maanden april, mei en juni. Snijbonen worden doorgaans aan staken of touwen geteeld, zorg voor een minimale hoogte van 250 centimeter. En houdt een minimale plantafstand aan van ongeveer 40cm tussen de planten, en een meter tussen de rijen. Bonen hoeven niet bemest te worden, maar voldoende compost is wel belangrijk. Zorg daarnaast dat de grond niet te zuur is, voeg eventueel wat tuinkalk toe om de zuurgraad te verhogen.
Oogsten en bewaren snijbonen
Snijbonen kunnen worden geoogst wanneer ze bijna volgroeid zijn. Ze zijn het lekkerst wanneer ze nog jong en mals zijn. In de zomer is het van belang om regelmatig te oogsten, zeker 2 keer per week. Dit stimuleerd ook de prodcutie van nieuwe bloemen en bonen. De bonen zijn het lekkers wanner ze direct worden gesneden en geconsumeerd. Ze kunnen ook een paar dagen bewaard worden in de koelkast of geblancheerd worden ingevroren.