Dit is de Sneeuwbal Viburnum 'Huron', familie van de Caprifoliaceae. De volwassen hoogte van deze halfwintergroene struik is ca. 2.50 meter.
Bloeiperiode en bloemen van de Sneeuwbal Viburnum 'Huron'
De bloemen van deze struik zijn wit van kleur. Der bloeiperiode loopt van ca. mei tot juli. Na de bloeiperiode komen de fraaie donkerrode (bijna zwarte) besseb. De bladeren zijn dofgroen en blijven half-wintergroen. Deze bladverliezende struik Verdraagt een temperatuur tot -20 graden Celsius. Is goed verkrijgbaar. Bekijk eveneens diverse andere Sneeuwbal Viburnum soorten in onze digitale plantengids.
Sneeuwbal Viburnum combineren
U kunt Viburnum Huron heesters uitstekend combineren met Acuba, Sering, Krentenboompje, Laurier, Bamboe, Chinees Klokje, Vlier, Glansmispel en Liguster struiken. Omdat Viburnum ook van een humusrijke bodem houdt kunt u ook combinaties maken met Rododendrons, Skimmia's en Hortensia's. Zorg wel voor variatie in bladkleur, bladvorm en bloeikleur.
Qua kleine vaste planten kunt u voor uw Sneeuwbal Viburnum combineren met Zegge Carex siergras, Leliegras, Echte Salie, Ooievaarsbek planten of bodembedekkers zoals Campanula Klokjesbloem, bodembedekkende rozen of Vinca Minor maagdenpalm. Of combineer met een kant en klaar borderpakket zoals Mirthe of Guusje in uw sierborders.
Liever niet zelf uw plantvakken inrichten? Kies dan voor onze beplantingsplan op maat service. Of bestel in onze online tuinplantenshop een borderpakket met een doordachte mix van tuinbeplanting.
Ideale positie in de tuin van de Sneeuwbal Viburnum 'Huron'
Deze plant/struik is prima toe te passen zonder specifieke eisen aan hun standplaats.
Met een grote sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Deze plant wenst een voedselrijke, vochthoudende tot vochtige bodem. Voor wat betreft de zuurgraad is ze vrij tolerant (pH = 5.5 - 8). Deze soort verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Bij voorkeur uit de middagzon. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.