Deze Radijs moestuin planten zijn volgroeid, dus kant en klaar voor buiten, leverbaar in de maanden, Maart, April, Mei en Juni.
De radijs, of Raphanus sativus is een knolgewas uit de kruisbloemenfamilie, Brassicaceae. Met zijn milde licht pittige smaak niet ieders favoriet maar zeker een gezonde toevoeging aan iedere salade. Leuk feitje, de naam radijs is afgeleid van het latijnse radix wat wortel betekend. Het is een gemakkelijke plant voor beginnende moestuiniers, en leuk voor kinderen.
Standplaats en teelt radijs
Radijsjes staan graag op een humusrijke moestuingrond, welke voldoende vocht vasthouudt. Radijsplanten staan het best op een zonnige standplaats, zo vormen ze mooie knolletjes en niet te veel loof. U hoeft de radijsjes geen extra voedingsstoffen te geven. En zorg bij warm weer voor voldoende water, zo blijft de smaak mild en wordt de radijs niet te scherp.
Oogsten, consumptie en bewaren radijs
Radijsjes groeien behoorlijk snel, in de zomermaanden kan er vaak al binnen een kleine maand worden geoogst. Oogst de radijsjes op tijd als ze nog niet volledig volgroeid zijn, dan zijn ze lekker knapperig en fris. Radijsjes kunnen goed rauw gegeten worden in een salade, of rauwkost. Na het oogsten is een radijsje ongeveer een week houdbaar in de koelkast. Ingemaakt in zoetzuur kunnen ze een stuk langer bewaard worden.