Deze bijzondere Roodlof moestuin planten zijn kant en klaar leverbaar in one webshop in de maanden Maart, April, Mei en Juni.
Radicchio, Cichorium intybus foliosum beter bekend als roodlof is net als zijn familie witlof en groenlof(suikerbrood) een echte wintergroente. Roodlof vormt een kleine krop met opvallende rode bladeren met een witte bladnerf. Het wordt vaak aan kant-en-klare slamixen toegevoegd. De smaak is netals witlof bitter, met name de dikke witte bladnerf.
Oosten en consumptie van roodlof
Wanneer de krop bijna volgroeid is beschadigd deze wat sneller, oogst dus bij voorkeur voor de eerste vorst. Radicchio planten groeien en rijpen vaak niet gelijkmatig af. Hierdoor is het oogsttraject langer dan bij andere soorten, dus niet alles in een keer. Roodlof kan rauw in diverse salades en rauwkosten worden verwerkt. Daarnaast kan het ook heerlijk gegrild worden in een grillpan of op de bbq.
Roodlof - Radicchio heeft behoefte aan relatief arme grond. En hoeft dus niet extra bemest te worden.
Wanneer de buitenste bladeren aangevreten of beschadigd zijn kunt u deze verwijderen om rot/schimmel te voorkomen. Verder stelt plant naast voldoende water geen specifieke eisen qua verzorging.
Binnen zaaien vanaf februari, buiten vanaf april. Roodlof houdt niet van verplanten. Streef naar een buitentemperatuur van 12 graden.
Zaaien of Aanplanten en verzorgen Roodlof - Radicchio
Roodlof doet het goed op bijna iedere grondsoort, en heeft behoefte aan een relatief arme grond. De plant krijgt de mooie rode kleur wanneer deze genoeg zonlicht ontvangt. Plant roodlof dus op een plekje in de volle zon tot lichte schaduw. Zorg voor een plantafstand van ongeveer 35cm tussen de planten. En plant roodlof niet te diep, de kluit mag een beetje boven de grond uitsteken na planten. Dit zorgt ervoor dat de plant niet met zijn bladeren op de grond komt, wat de kans op schimmels verkleint. Radicchio is gevoelig voor vorst, bij voorkeur afdekken bij nachtvorst.
Uw Radicchio verzorgen? Maak uw persoonlijke tuinkalender met onze gratis app. U ontvangt dan bericht als u moet snoeien, bemesten enz.