Santonila viridis of olijfkruid is een meditteraanse kruidenplant en komt van origine uit het Middelandse Zeegebied. Olijfkruid kenmerkt zich door de verassende olijvengeur en smaak van de bladeren en stengels. Deze winterharde kruidenplant wordt ook wel heiligenbloem genoemd. De blaadjes zijn het lekkerste om te eten, de bloemetjes zijn behoorlijk scherp.
Standplaats en verzorging olijfkruid
Olijfkruid planten staan het liefst op een zonnige en warme plek. De grond hoeft niet heel voedselrijk te zijn maar ook niet te arm. Een keer per jaar langwerkende organische meststof geschikt voor kruiden is voldoende. Deze vindt u bij onze aanplantgrond, potgrond, bemesting en bodemverbeteraars. Olijfkruid heeft niet veel water nodig en kan op een vrij droge plaats staan. Het kan ook goed gebruikt worden als vaste borderplant.
Oogsten en gebruik van olijfkruid
Het oogsten van olijfkruid doet u door een aantal takjes naar behoefte van de plant te knippen of plukken. Als u regelmatig oogst zal de plant steeds voller van vorm worden. De olijf-achtige smaak en geur van olijvenkruid maken het zeer geschikt voor meditterane gerechten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld pasta's of pizza's. Daarnaast is olijfkruid ook zeer geschikt voor het inmaken van tomaten, olijven en augurken.
Bestel naast olijfkruid plantjes ook een echte olijfboom in onze webshop.