Knolselder, Apium graveolens Rapaceum is een moestuinplant met een grote witbruinige wortelknol. Knolselderij is een niet winterharde 2 jarige plant en bloeit in het 2e jaar met een scherm van witgele bloemen. Knolselder is familie van de schermbloemen. de smaak is mild hartig kruidig. Het is een veelgebruikt basisingrediënt in de Franse keuken, voor soepen en souzen.
Aanplanten en teelt knolselderij
Bij het aanplanten van knolselderij is het voor goede knolvorming van belang dat de plant op de juiste diepte wordt geplant. Zorg ervoor dat de bovenkant van het blokje waar de plant in staat op gelijke hoogte zit met de grond. Plant de knolselderij daarnaast met voldoende ruimte tussen de plantjes, zo'n 40 tot 50 cm. Zorg voor grond met voldoende humus en aanwezige voedingstoffen. Voeg dit waar nodig toe voor het aanplanten, deze kunt u gemakkelijk meebestellen en vindt u bij onze bemesting en bodemverbeteraars.
Oogsten en bereiden knolselderij
Na het hele groeiseizoen te hebben doorstaan is het dan eindelijk zover rond november. Wanneer het gaat vriezen is het verstandig om de plant met stro of plastic af te dekken ter bescherming. De gehele knol kan worden uitgegraven en schoongemaakt. Na het oogsten is de knol zeker een aantal weken te bewaren op een koele droge plaats.