De volgroeide hoogte van de Duindoorn Hippophae rhamnoides is 2 meter. Deze meerstammige heester doet het goed op droge bodems. Deze stekelige struiken zijn windbestendig en bestand tegen zoute zeelucht. In de herfst laat de Duindoorn Hippophae rhamnoides oranje bessen zien, deze blijven vaak de hele winter zitten. De bloei is overigens niet opvallend.
Duindoorn Hippophae rhamnoides Combineren met
Wilt u deze langzaam groeiende struik combineren met bijpassende tuinplanten, heesters en/of bomen? Wij maken graag een maatwerk plan voor uw grote borders. Want onthoud, eerst een plan dan planten. Deze inheemse Duindoorn Hippophae rhamnoides gaat goed samen met Tamarix, Steeneik, Pinus en vele soorten siergrassen en lavendel.
Eetbare bessen
De (alleen vrouwelijke) vruchten zijn rijk aan vitamine-C en eetbaar in de vorm van sappen of jams.Vogels zijn ook dol op deze bessen. Deze bijzondere heester doet het goed op zandgronden en licht zure bodems. Deze bladverliezende struik staat graag in de zon of halfzon. Het smalle blad is zilvergrijs van kleur. Het is een inheemse boom/heester en tevens drachtboom voor bijen.
Deze Duindoorn heester heeft doorns en kan ook als ondoordringbare haag geplant worden. Desgewenst in de lente lange takken terugsnoeien. Ook op bijvoorbeeld 2 meter hoogte houden is mogelijk. Jaarlijks snoeien is dan wel een must.