De Nederlandse naam is Dropplant. Deze vaste planten behoren tot de familie Lamiaceae. Haar bloemen bloeien van ca. juli tot en met augustus en zijn koper oranje van kleur. De bladeren zijn grijsgroen en ongeveer 25 cm hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 50 cm. Is winterhard tot -5 graden Celsius.
Aanplanting van de dropplant
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Deze soort verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. Ze kan gebruikt worden als borderplant, want ze laat zich eenvoudig combineren. Deze plant heeft in de winter bescherming nodig tegen overvloedige regen en sneeuw. In de zomer moet u ervoor waken dat ze niet uitdroogt. Het is een plant voor de liefhebber. Ze stelt namelijk meer eisen qua verzorging, zoals bijvoorbeeld winterbescherming.
Leuk om te weten
Dropplanten zijn kruidachtige tuinplanten waarvan de de bladeren naar anijs smaken. Haar neem heeft ze te danken aan de geur, ze ruiken namelijk naar drop! Echter wordt deze plant niet gebruikt om drop van te maken, daar worden andere planten voor gebruikt. Deze plant is inheems aan delen van Noord-Amerika waar ze door de Apache-indianen werden gebruikt als geneesmiddel.
Combineren van Dropplanten
Droplanten worden vaak aangeplant met Rode zonnehoed, Hemelsleutel of met een Valeriaan. Maar de mogelijkheden zijn in principe eindeloos!
Gebruik bij het aanplanten DCM universele aanplantgrond, dit is een bodemverbeteraar die het bodemleven stimuleert en de waterhuishouding verbeterd. Door een sterke en gezonde bodem kunnen voedingstoffen goed circuleren en kan de plant makkelijker voedig en water ontrekken aan de bodem.
Verdere bemesting heeft deze plant niet nodig, wel geeft de dropplant zijn voorkeur aan een kalkrijke grond. Geef indien nodig extra kalk in de maanden maart of april. Een klein schepje rondom de plant en vermeng dit met een harkje voorzichtig met de bodem. Geef voor een goede vermenging de planten rondom na het kalken water.
Na de bloei kunt u de bloemaren wegknippen om zo een tweede bloei te stimuleren. Deze planten zijn welliswaar niet winterhard maar geven wel een prachtig winterbeeld, daarnaast beschermd de verdorde plantdelen de rest tegen kou, vorst en overtollig regenwater. Knip in het vroege voorjaar na de laatste nachtvorst de verdorde bloemstengels en aren af tot de basis. Gebruik hierbij een schone en scherpe snoeischaar.
Aanplanten in potten of bakken? Gebruik dan hydrokorrels zodat het overtollige water weg kan spoelen. Bij langdurige droogte een beetje bijsproeien rondom het hart van de plant en neem voorzorgsmaatregelen. Kies ervoor om mulch of schors rondom de planten te strooien. Dit houdt het (regen)water langer vast en voorkomt de uitdroging van de bodem.
Uw Dropplant verzorgen? Maak uw persoonlijke tuinkalender met onze gratis app. U ontvangt dan bericht als u moet snoeien, bemesten enz.