Deze bieten plantjes zijn kant en klaar leverbaar in de maanden: Maart, April, Mei en Juni.
De chiogga biet, Beta vulgaris rubra is een bietensoort die zich onderscheid door decoratieve witte en rode ringen in de biet. Deze zijn bij de rauwe biet goed zichtbaar maar kunnen verdwijnen als je de biet te lang of zonder schil kookt. De naam is afkomstig van de originele vindplaats, de Italiaanse stad Chioggia. De smaak is iets zoeter en minder aards dan de gewone rode biet. Daarnaast geldt dan hoe jonger de bieten geoogst worden hoe smaakvoller en knapperiger ze zijn.
Aanplanten, grond en verzorging Chioggiabiet
Let er bij het aanplanten op dat je de penwortel van de plant niet beschadigd, dit kan resulteren in een groeiachterstand. Uit deze penwortel zal zich uiteindelijk de biet vormen. De bietenplant staat het liefst op een luchtig grondmengsel. Voorzie de plant van voldoende voedingstoffen, met name hoog in kalium. Dit komt de groei en de smaak ten goede.
Oogsten en bewaren van Chioggiabiet
De bietjes kunnen het beste op tijd geoogst worden, klein smaken ze beter en zijn ze steviger. Dit komt de houdbaarheid en de smaak ten goede. Daarnaast is het afdraaien van het loof beter voor de houdbaarheid dan knippen.